با کليک بر روي پرداخت آنلاين، به صفحه پرداخت هدايت خواهيد شد و بعد از پرداخت از طريق کارت هاي اعتباري بانکي ، لينک دانلود فعال شده و مي توانيد فايل مورد نظر خود را دانلود کنيد.






  • تحقيق تاثير قرآن و حديث در ادب فارسي


    دسته :

    معارف اسلامي


    فرمت/ورد تعداد صفحات 135


    قيمت : 6000 تومان

     















::
توضيحات بيشتر در مورد تحقيق تاثير قرآن و حديث در ادب فارسي :


تحقيق تاثير قرآن و حديث در ادب فارسي


 



پيشگفتار


قرآن مجيد کتاب ديني ماست و معاني و مفاهيم آن در طول چهارده قرن از جهات مختلف در حيات فردي و اجتماعي ما تأثير پنهان و آشکار نهاده است. چنان که امروزه نمي توان جنبه اي از جنبه هاي گوناگون زندگي مسلمانان را ياد کرد که قرآن مجيد و معاني والاي آن به نحوي مستقيم يا غيرمستقيم در آن تأثيري نگذاشته باشد و هر کس در اين باره تأملي به سزا کرده باشد و عناد نورزد ، به صحت اين اعتقاد اقرار مي کنند. حديث نيز که همان«قول و فعل و تقرير»  پيامبر اکرم است ، همين حکم را دارد و الفاظ و معاني آن به صورت هاي گوناگون در زندگي مسلمانان و در رفتار و گفتار و کردار آنان تأثير نيرومند و دراز آهنگي داشته است.


يکي از بارزترين موارد اين تأثير، سروده هاي شاعران و نوشته هاي نويسندگان است. هر ملتي به سرمايه هايي  اعم از مادّي و معنوي، مي تازد. يکي از سرمايه هاي جاوداني و افتخار آميز ما ايرانيان نيز سروده هاي شاعران و سخنوران و نوشته هاي دبيران و نويسندگان و تأمّلات عارفان و انديشه هاي حکيمان و فيلسوفان و متکّلمان ايراني مسلمان است و همه مي دانند که بسياري از ابيات و عبارات اين بزرگان را ” اشاره”، “تلميح” ، “اقتباس” ، “تضمين”  ،”تحليل آيات ” ، “قصص” و “تمثيل”هاي گوناگون اين کتاب مبين و سخنان پيامبر بزرگوار خدا تشکيل مي دهد و همه ي آن بزرگان در عبارت پردازي، استدلال و بيان آن چه در ضمير خود از اين موارد بهره مند شده اند. لذا اگر کسي ادعا کند که مثلاً مي تواند اشعار رودکي، فردوسي بزرگ، ناصر- خسرو،خاقاني، سنايي، عطار، مولوي، سعدي، حافظ، جامي و صدها تن شاعر ديگر و نيز آثار مرداني چون غّزالي، عنصر المعالي زيادي، نصرالله منشي و بسياري ديگر را بدون فهم قرآن مجيد و تفسير آن و تأمّل در احاديث نبوي به درستي دريابد، بايد در صحّت ادعاي او ترديد کرد زيرا به   قول حافظ:« هر چه دارم همه از دولت قرآن است»؛ به دليل انواع تأثيراتي که اين دو منبع گران مايه ي عظيم در ادب فارسي بر جاي گذ اشته اند.


ما در فصل اول اين تحقيق به بيان ضرورت و اهميت گردآوري اين پژوهش پرداخته ايم و در فصل دوم درباره ي تاريخچه ي موضوع و پيشينه ي آن سخن گفتيم و در فصل سوم به بيان روش هاي مورد استفاده اشاره کرده ايم و در فصل چهارم به تأثير و اقتباس هر يک از شاعران و کاتبان به صورت اجمالي موردي پرداخته ايم؛ زيرا اگر هر پژوهنده اي بخواهد تمام موارد تأثّر شاعران را مطرح کند بايد درباره ي هر کدام از آن ها کتابي کلان بنويسد که براي ما اين کاري ناممکن است. هم چنين در اين فصل به بررسي پاسخ نامه ها و نتايج حاصل از آن نيز پرداخته ايم و فصل پنج هم شامل بحث و نتيجه گيري، پيشنهادات، مطرح کردن مشکلات، منابع و مآخذ مي- باشد.


ناگفته نماند که موارد ارائه شده در اين فصول تنها مشتي از خروار است و از شما خواننده و صاحب نظر ارجمند خواهشمنديم ما را در رفع کاستي هاي موجود ياري و راهنمايي فرماييد تا ان شاء الله در گردآوري هاي آتي درصدد رفع اين معايب برآييم و از راهنمايي هاي علمي شما بهره- مند گرديم.


مقدمه


قرآن بزرگترين ياور و استوارترين پناهگاه براي همه ي نويسندگان و شاعران اسلامي بوده است حتي کساني هم که انديشه اي ناهمسو با اسلام داشته اند به اين ريسمان خدايي چنگ زده- اند و در پس اين دژ استوار، پناه گرفته اند، اگر چه اينان از اين تمسک طرفي برنبسته بلکه در تيرگي ها فرو رفته اند که:«من يهدالله فهو المهتدي و من يضلل فأولئک هم الخاسرون» (آيه ي 178/اعراف) و کلام مولانا هم به  معني اين آيه اشاره دارد:


در بني فرمود کاين قرآن ز دل


هادي  بعضي و بعضي را مضل


قرآن براي مسلمانان نيز هم زبان دل است و هم ترجمان اعتقاد و پشتيبان آن تقديسي را متداعي مي کند که هم آرام بخش است و هم شکوهمند، شکوهي معنوي که همه را به سکوت وا- مي دارد، «اذا قرئ القرآن فاستمعوا  له و انصتوا» (آيه ي204 / اعراف) و آرامشي که نتيجه هدايت و ايمان است، «هدي للناس و بنيات من الهدي و الفرقان» (آيه ي 185/بقره ) به علاوه مضامين قرآني بخش عمده اي از عاطفه ي جمعي همه ي مسلمانان را به خود اختصاص داده است.


رشته استواري است که ميان آنان پيوند برادري ايجاد کرده، هم ضامن بقا و دوام خود است و هم جاودانگي اعتقادات اسلامي را تضمين مي کند. اين ويژگي همان عنايت الهي است که مانع هر گونه تحريف و تغيير احکام و قرآن نيز هست.


زبان فارسي از زبان هاي عمده ي بهره دهنده به فرهنگ اسلامي و بهره برنده از معارف انسان ساز قرآني است از اين رو دانستن قرآن و حديث و درک معاني و مضامين والاي آن لازم   مي نموده و پيوسته مورد نظر مردم به ويژه ادب دوستان و منتقدان بوده است.


بدين ترتيب ما بر آن شديم تا پژوهشي درباره ي نقش قرآن و حديث در ادب فارسي، داشته باشيم.


چکيده


خداوند براي هدايت انسان ها، پيامبران الهي را به سوي بشر مبعوث کرده است تا انديشه و تفکر آنان را تحول و در رفتار و کردار افراد بشر و جوامع آنان تغيير ايجاد کند.


هدف از اين گردآوري اشاره به تاثير قرآن و حديث، که هر دو در هدايت بشر نقش به سزايي دارند، است.


براي اين منظور ما در اين تحقيق به ترتيب زندگاني و تاثرات هشت تن از شاعران بزرگ را دنبال کرديم و براي اين که تاثر هر نويسنده و سخنور را بهتر رديابي کنيم از زندگاني آن شاعر و نويسنده به اجمال سخن گفتيم و ميزان اشتغال وي به علوم قرآني از جمله تفسير کتاب مجيد و احاديث رسول اکرم و اخبار معصومين را تا حد ممکن يادآوري کرديم.


در اين تحقيق با توجه به پرسشنامه اي که تهيه گرديد و در اختيار چهل نفر از دانش آموزان سال سوم و پيش دانشگاهي  مدرسه آرمينه مصلي نژاد قرار گرفت، ما به بررسي ميزان آشنايي آن ها با مفهوم قرآن و حديث و نقش آن ها در ادبيات فارسي پرداختيم و پس از مشاهده- ي پاسخ نامه ها نتايج حاصل را به صورت جداول و نمودار هايي براي هر سوال به صورت مجزا نشان داديم و پي برديم که هر دو گروه آماري نتايج يکساني داشتند.


 


فهرست مطالب


1-1مقدمه 1
1-2بيان مسئله2
1-3اهداف تحقيق2
1-4اهميت تحقيق.2
1-5سئوالات تحقيق3-2
1-6فرضيه ها.3
1-7کليد واژه ها.4-3
فصل دوم: پيشينه تحقيق
2-1  مقدمه5
2-2  تاريخچه موضوع 7-6
2-3  پيشينه نظري.8-7
2-4 پيشينه عملي(نقد کتاب)9
2-5 ضرورت تحقيق.9
فصل سوم: روش تحقيق
3-1  مقدمه10
3-2  روش هاي مورد استفاده در تحقيق11
3-3  فنون گردآوري اطلاعات و توضيح آن ها.12
3-4  جمع آوري داده ها.12
3-5  تجزيه و تحليل داده ها.13
فصل چهارم: يافته هاي تحقيق
4-1 مقدمه.14
4-2 قرآن کتاب آسماني ما.15
4-3 تعريف ادبيات 15
فرضيه 1: ادبيات فارسي از کلام قرآن بهره هاي فراواني گرفته است17-16
4-4 تاثيرات دين اسلام در عرصه ي ادبيات19-17
5-4 صبر و شکيبايي قرآن در نظم شاعران20-19
6-4 حديث چيست.21-10
4- 6-1-حديث محبت در ادب فارسي.25-21
فرضيه 2: برخي از شعراي متقدم در آيات و احاديث در شعر خود بهره گرفته اند. 35-27
فرضيه 3: ميزان استفاده حافظ از احاديث و قرآن در اشعارش زياد بوده است42-36
فرضيه 4: مولوي داستان يوسف را در اشعار خود بررسي کرده است.59-43
فرضيه 5: سنايي در اشعار خود به تصوير پردازي قرآني پرداخته است.66-60
فرضيه 6: شهريار دراشعار خود از نهچ البلاغه بهره برده است98-67
فصل پنجم: بحث و نتيجه گيري
5- 1مقدمه128
5-2 بحث و نتيجه گيري 130-129
5-3 مشکلات تحقيق.130
5-4- پيشنهادات تحقيق.131
فهرست منابع و مآخذ.133-132
پيوست
فهرست جداول127-99


 



تحقيق تاثير قرآن و حديث در ادب فارسي


قيمت : 6000 تومان








[ بلافاصله بعد از پرداخت لينک دانلود فعال مي شود ]


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اطلاعات مد روز دنیا طراحی حرفه ای سایت خط هطی های یک ذهن اشفته آرتا رابیتس graphic design in tehran :شخصی: سامانه شهید فهمیده کتاب ، جزوه پیام نور , تحقیق , کتاب الکترونیکی